Sant Jaume de Llierca i les Planes d’Hostoles celebren la festa major coincidint amb la festivitat de Sant Jaume

A l’estiu molts pobles garrotxins celebren la seva Festa Major. Aquest cap de setmana en coincideixen tres: Joanetes, les Planes d’Hostoles i Sant Jaume de Llierca. En el cas de les dues últimes, la festa es celebra en motiu de Sant Jaume que és el dia 25 de juliol.

Hi ha dos municipis garrotxins que celebren la festa major coincidint amb Sant Jaume. Són les Planes d’Hostoles i Sant Jaume de Llierca que enguany allarguen la celebració cinc dies, del 20 al 25 de juliol, ja que sant Jaume cau en un dimecres. En els dos casos no hi falten activitats i concerts nocturns, però són els actes familiars i de tarda els que més atrauen als veïns. A Les Planes d’Hostoles enguany es repeteix la Baixada de Carretons des del Carrer de l’Església.

Marc Puig, membre de la Comissió de Festes de Les Planes d’Hostoles: “Se surt des de darrera l’església, una baixada considerable, fins al camp de futbol. L’Any passat va substituir la baixada en barca i va funcioanr molt bé”

Aquesta és una activitat que l’any passat va substituir la baixada en barca i va tenir molta participació. Els participants han de construir-se el seu carretó que ha de tenir frens. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins divendres.

En el cas de Sant Jaume de Llierca enguany la programació incorpora una novetat: una festa Holi i festa de l’escuma. Es farà diumenge a les sis de la tarda tarda, juntament amb una de les novetats de l’any passat i que enguany es repeteix: El tobogan d’aigua gegant.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Fa més de 100 metres lineals. El posem just al costat de la plaça del centre cívic, que és un carrer que té prou pendent. Hi poden baixar els nens i no tant nens, ja que està obert a tothom”

Pel tobogan s’hi podrà baixar de les quatre a les sis de la tarda. La programació completa, tant de les festes de Sant Jaume de les Planes d’Hostoles com de la Festa Major de Sant Jaume de Llierca es pot consultar a la pàgina web dels respectius ajuntaments.

x