La Garrotxa acull un camp de treball de joves amb l’objectiu de recuperar part de les parets seques

La Garrotxa acull fins el proper 28 de Juliol un camp de treball dedicat al jovent de la comarca amb l’objectiu de recuperar vells camins de pedra seca d’Olot i Les Preses. El projecte és una suma d’esforços de diverses entitats com l’Associació Naturalista i Ecològica de la Garrotxa, els ajuntaments d’Olot i Les Preses, el Parc Natural de la Garrotxa o l’associació per al desenvolupament rural integral. Enguany s’està aprofitant per promoure la candidatura de la Pedra Seca a Patrimoni immaterial de la UNESCO.

L’associació Naturalista i Ecològica de la Garrotxa porta a terme a fins el 28 de juliol un camp de treball per jovent de la comarca i un altre d’internacional amb l’objectiu principal de realitzar tasques de millora de les parets seques als termes municipals d’Olot i Les Preses. El camp de treball és la suma de la col·laboració d’entitats diverses com el Parc natural de la Garrotxa, els ajuntaments d’Olot i Les Preses o l’associació per al desenvolupament rural integral.  La suma la consideren primordial per donar a conèixer el testimoni de l’arquitectura popular de temps passats i nodrir-ne la visualització popular.

Joan Montserrat, President de l’associació Naturalistes i Ecologistes de la Garrotxa: ‘Aquest camp de Treball és la suma de la col.laboració entre diverses entitats com són l’agrupació naturalista, el centre excursionista d’Olot, el Servei Civil Internacional, Organismes com el Parc Natural de la Garrotxa, Adrinoc, i els ajuntament d’Olot i Les Preses’.

 

Xavier Puig, Director del Parc Natural de la Garrotxa: ‘A la zona tenim un patrimoni immens de construcció de pedra seca que són testimoni del que al final era la arquitectura popular de temps passats’.

Les tasques de recuperació d’aquests vells camins de pedra dins del camp de treball, poden tenir la seva recompensa a finals d’any si prospera la candidatura a patrimoni immaterial de la UNESCO.

Jordi Terrades, Gerent d’ADRINOC: ‘Està previst que al llarg d’aquest 2018, cap a finals d’any, es decideixi si s’aprovi aquesta candidatura o no, que esperem que sí. Si s’aprova serà una molt bona notícia ja què posarà en valor tota aquesta feina de construir en pedra seca. És a dir que la tècnica de construcció podrà ser declarat Patrimoni Immaterial de la UNESCO’.

Unes tasques que els voluntaris del camp de treball combinen amb d’altres activitats lúdiques durant la jornada.

Berta Montoro, Voluntària al Camp de Treball. És d’Olot:’A part de les tasques de reconstrucció de les parets seques de l’itinerari terapèutic que fem al matí, també anem a la piscina i a la tarda sobretot acostumem a fer activitats lúdiques com anar en bici o fer melmelada’.

A part participar en la recuperació d’aquestes parets de pedra  el camp desenvolupa tasques diverses com la bio construcció a l’hort Mas Pujou, el seguiment de la fauna i la flora o un taller d’auto reparació de bicicletes.

Deixa un comentari