Una vintena de nens i nenes elaboran el seu capgròs al Taller de Faràndula de l’EME

El Taller de Faràndula de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot compta aquest estiu amb una vintena de nens i nenes. Tots ells elaboren el seu propi capgròs, un procés de tres que ha culminat aquest dijous amb un ball al Firal. L’activitat està inclosa dins la programació Estiu Riu.

Una vintena de capgrossos de tots els tipus, colors i dissenys s’han confeccionat al Taller de Faràndula de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot. El procés d’elaboració dels cabeçuts ha estat de tres setmanes amb diverses fases, com el modelatge, el buidatge i la pintura.

Àngel Rigall, professor de l’EME: “No és que estiguem tres setmanes senceres treballant el capgròs, perquè quan posem el cartró s’ha d’assecar durant dos dies i no el podem treballar. Llavors, el taller el complementem amb visites a la faràndula d’aquí Olot. Anem a visitar els gegants, els ensenyem com són per dins, els hi deixem provar. En definitiva fem una mica de cultura popular sobre la faràndula d’Olot”.

Les creacions dels alumnes han estat diverses des d’una bombeta fins a un monstre.

Blai Moliner, alumne de l’EME: “És un follet de l’escola Malagrida. Els colors em va costar molt de decidir-los i la forma també”

 

Gina Planagumà, alumna de l’EME: “Jo vaig decidir fer el floquet de neu, perquè em pensava que seria molt divertit, i així ha estat, m’ha agradat molt fer-lo. Els colors ha estat molt fàcil perquè només són blanc i carn, colors així clarets”.

El Taller de Faràndula de l’EME és una activitat inclosa en el programa Estiu Riu.

Mar Roca, regidora Esports i Joventut Aj. Olot: “Tenim 1347 nens i nenes a l’Estiu Riu. És un molt bon número de participants, una mica superior a l’any passat però nosaltres estem satisfets i tenim 122 persones treballant per l’Estiu Riu. Per tant, hem contractat joves, coordinadors, brigades i tenim tècnics que es dediquen a aquest projecte”

Aquest dijous el Taller de Faràndula de l’EME ha culminat a les 12 del migdia amb un ball al Firal i davant de l’Ajuntament d’Olot.