El Consell Comarcal executa la sentència del Tribunal Superior de Justícia i retorna la concessió de la gestió de residus a l’empresa guanyadora del concurs

El Consell Comarcal de la Garrotxa retorna la concessió de la gestió de residus a l’empresa Anfruns Garriga. L’any 2014, Anfruns havia guanyat el concurs, però la segona empresa millor situada va impugnar el resultat, quedant-se la concessió durant tres anys malgrat oferir preus més cars per la gestió. El conflicte encara es podria allargar tot i la sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’any 2014 Anfruns Garriga de Montagut va guanyar el concurs del Consell Comarcal de la Garrotxa per la recollida d’escombraries de proximitat; però l’adjudicació va ser impugnada per Tractaments Vila de Banyoles, segona a la llista i amb un cost més elevat per la gestió, i el Tribunal Català de Contractes del sector públic va fallar a favor de l’empresa del Pla de l’Estany. L’ens va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que tres anys després va sentenciar de forma favorable als interessos comarcals. En el ple d’aquest dijous, els grups polítics van aprovar el retorn de la gestió a l’empresa guanyadora del concurs, Anfruns Garriga, tot lamentant la decisió de la Generalitat de recórrer l’adjudicació.

El procediment judicial, però, podria no haver acabat, però s’acull a la sentència del TSJC per establir el criteri inicial de concessió. El canvi de gestió s’aplicarà el proper 1 d’octubre, i comportarà revisar l’actual sistema de recollida.

Entre les propostes aprovades, hi ha un increment de partida per cobrir les millores de les condicions laborals dels treballadors del Consell, a més de la modificació dels estatuts dels ens dependents, o la proposta de suport a l’Associació de familiars de persones amb Trastorn de l’Especte Autista de la Garrotxa.