El fuet llarg de Carns i Embotits Jordi Vilarrasa obté el segell Girona Excel·lent

El fuet llarg de Carns i Embotits Vilarrasa ha estat guardonat amb el segell Girona Excel·lent atorgat per la Diputació de Girona. Dels més de 290 productes presentats, 73 van obtenir la distinció. Un equip d’Olot Televisió va conèixer de primera mà el procés d’elaboració.

Un fuet amb una essència intacte i amb una història que es remunta al 1994. Carns i Embotits Vilarrasa ha entrat per la porta gran al segell Girona Excel·lent, i és que era la primera vegada que l’empresa garrotxina s’hi presentava. El producte premiat és el fuet llarg, un embotit que segueix el procés d’elaboració tradicional.

Jordi Vilarrasa, Carns i Embotits Jordi Vilarrasa: “Tenim totes les parts de l’alimentació i el creixement del porc controlades. Sense aquest creixement de 8 o 9 mesos no podríem tenir aquest fuet. Després es trien totes les carns. Aquest fuet està tot fet d’espatlla, pernil, una mica de panxeta, sal i pebre. L’embotim i fem l’assecatge, que són unes tres setmanes. És un fuet amb tripa natural, sense gluten, sense lactosa i sense colorants”.

La condició del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent és que la seva producció sigui al cent per cent a les comarques gironines i que l’empresa o l’artesà que l’elabora estigui establert a la demarcació de Girona.

Jordi Vilarrasa, Carns i Embotits Jordi Vilarrasa: “Que et reconeguin que un dels teus productes és un producte excel·lent et dóna moltes forces per poder tirar endavant cada dia i mantenir aquesta constància”.

La Diputació de Girona va entregar el reconeixement a 73 productes gironins dels 292 que s’hi van presentar.

 

Deixa un comentari