El Nucli Antic d’Olot tindrà una nova plaça al solar de Can Sau

El Nucli Antic d’Olot tindrà molt aviat una nova plaça. La primera de les accions validades com a prioritàries al PIAM del barri vell consistirà en adequar el solar de Can Sau, al costat de l’església del Tura. Ja s’ha presentat el projecte del nou espai que preveu integrar els contraforts que ara queden al descobert en una sèrie de voltes.

Una de les preocupacions que van expressar els veïns durant el procés del Pla Integral d’Accions de Millora del Nucli Antic d’Olot va ser la necessitat de dignificar el solar que va deixar l’enderroc de Can Sau, al costat de l’església del Tura. Les obres de millora d’aquest sector són la primera de les tres accions que l’Ajuntament emprendrà al Nucli Antic en el marc del PIAM aquest 2018.

Estanis Vayreda, Regidor Nucli Antic Olot: “Es tardarà uns anys a construir algun edifici, com a mínim intentem dignificar aquest espai i que no quedi abandonat, amb aquells contraforts o parets, evitant que es vegin molt deixades. Amb aquesta voluntat, es recupera un lloc que es podrà utilitzar i que s’integra en l’entorn del Carrer del Tura”.

El despatx olotí UnParelld’Arquitectes, d’Eduard Callís i Guillem Moliner, està elaborant el projecte de la nova plaça, del qual ja es coneixen els primers detalls. En primer lloc, la intervenció es centra en integrar els contraforts que actualment queden a la vista.

Estanis Vayreda, Regidor Nucli Antic Olot: “Consisteix en mantenir aquests contraforts que hi ha en les parets, completant-los i després es cobreixen amb unes voltes entre cada un d’ells. Per tant, es formen unes tres capelles que així ens permet mantenir els contraforts de manera dissimulada”.

La placeta es pavimentarà, es millorarà la il·luminació nocturna i s’hi instal·laran uns graons perquè s’hi puguin fer actuacions de petit format.

El Consell de Barri del Nucli Antic ja ha validat la proposta i, un cop enllestit el projecte la previsió és que les obres s’iniciïn després de l’estiu. Tenen un pressupost de 20.000 euros, dels 150.000 que es destinaran enguany al PIAM del Nucli Antic.