Els artistes Tavi Algueró i Àngel Rigall elaboren una nova peça de la faràndula, una sargantana per a Joanetes

Joanetes estrena aquest cap de setmana una nova peça de faràndula. Es tracta d’una sargantana de gairebé 3 metres d’alçada que ha estat dissenyada per Àngel Rigall i Tavi Algueró. Es presentarà aquest divendres en el marc del sopar popular.

2 metres 70 centímetres, 26 quilos i tota ella de polièster i fibra de vidre. Aquestes són les característiques de la nova sargantana de Joanetes elaborada per Tavi Algueró i Àngel Rigall. Aquest rèptil és un emblema d’aquest poble de la Vall d’en Bas des de fa temps.

Tavi Algueró, artista: “Històricament a la gent de Joanetes se’ls anomena els sargantanes. Sembla ser que en aquella zona, per urografia, per clima i pel tipus de sòl que hi ha, dona les condicions òptimes perquè hi hagi moltes sargantanes”.

Joanetes ja disposava d’una sargantana, però no era òptima per les cercaviles i els balls.

Lluís Juvanteny, Comissió de Festes de Joanetes: “Aquest any estrenarem una sargantana. Fa 7 o 8 anys que ja en tenim una, ens la va fer la Genina Bach que feia un treball de final de curs. És una sargantana preciosa, però a l’hora de fer la cercavila és una sargantana que pesa molt”.

L’encàrrec el van fer diverses entitats de Joanetes i la sargantana té un cost d’uns quatre mil euros. La presentació de la nova sargantana creada per Rigall i Algueró tindrà lloc aquest divendres durant el sopar popular.

Deixa un comentari