Una vuitantena de persones gaudeixen de la Festa del Segar i Batre de la Vall de Bianya

La Vall de Bianya ha acollit aquest dissabte i per quart any la Festa del Segar i Batre als entorns de Sant Andreu de Socarrats. Un esdeveniment organitzat pel consistori i desenvolupat per la Colla d’en Casota que reuneix a pagesos i aficionats al camp de la Garrotxa i de poblacions veïnes.

Sembrar un camp de blat, segar-lo i batre els cereals són algunes de les accions que s’il·lustren a la Festa del Segar i Batre de la Vall de Bianya. L’objectiu de l’acte és el de recordar i mantenir ben vives les formes de treballar tradicionals de la pagesia i també les eines i la maquinària que s’utilitzava antigament.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: “Jo crec que és molt important conservar aquestes tradicions. Aquí és un grup d’amics de la colla d’en Josep de la Casota que cada any sembren un camp de blat, venen aquí el seguen i després fan el batre. Això comporta que s’ajunti gent de Llagostera, Caçà de la Selva i del Ripollès que venen aquí i entre tots fem una festa molt maca amb record a les velles tradicions”.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya organitza aquest esdeveniment amb la col·laboració de la Colla d’en Casota. Enguany, una vuitantena de persones van assistir a l’acte que també va comptar amb un dinar popular.

Josep Torrent, cap de la Colla d’en Casota : “Ho vàrem fer quinze anys al terme municipal de Sant Joan Les Fonts i ara és el quart any que ho fem aquí a la Vall de Bianya. Hi ha una harmonia molt bona amb l’alcalde i amb tots els veïns, tothom col·labora que és molt important. M’agrada perquè tinc una colla de companys que segueixen, ens fem grans però continuen”.

La cirereta la van posar els Panxuts de Cassà de la Selva que van dinamitzar la jornada amb les seves havaneres.

x