Els alcaldes d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas estan satisfets amb el comunicat del Departament de Territori sobre la variant

Els alcaldes d’Olot, les Preses i la Vall d’en Bas estan satisfets amb el comunicat que divendres va fer públic el Departament de Territori i Sostenibilitat respecte a la Variant. Valoren positivament que es mantinguin els calendaris i els compromisos adquirits per totes les parts anteriorment. En el cas de la Vall d’en Bas, el batlle està content també amb que s’hagi incorporat l’anàlisi d’altres estudis per diferents alternatives de traçat i que l’Observatori del Paisatge entri a formar part del procés.

Divendres el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va fer públic un comunicat reafirmant les grans línies de les variants. Aquest confirmava els calendaris i l’acord de mantenir els compromisos establerts per totes les parts fins al moment. A més fixava a l’octubre la data en que l’estudi informatiu i d’impacte ambiental hauria d’estar finalitzat. En aquest sentit els alcaldes d’Olot i de les Preses valoren positivament que, tot i el canvi de govern, al llarg d’aquest temps no s’ha deixat de treballar.

Pere Vila, alcalde de les Preses: “Malgrat el que ha estat passant al govern tots aquests mesos, la part tècnica no ha parat de treballar. I amb això vull dir la part tècnica de la Generalitat conjuntament amb les parts tècniques dels tres ajuntaments”

Per la seva banda l’alcalde de la Vall d’en Bas posa l’èmfasi en que el comunitat refermi el compromís amb el territori, vetllant perquè la variant sigui respectuosa amb l’entorn i que, a petició d’ells, s’inclogui  l’anàlisi d’altres estudis per a diferents alternatives de traçat i que l’Observatori del Paisatge de Catalunya entri a formar part del procés.

Lluís Amat, alcalde Vall d’en Bas: “Important que es tingui molt en compte el territori en quant a paisatge, sòl agrícola i veïns, important que s’hagi incorporat l’anàlisi d’altres possibles trassats, important el fet de que hi hagi l’Observatori del Paisatge i evidentment important que es mantingui l’acord de l’1 +1”

Pel que fa al tram de titularitat estatal de la variant d’Olot, Josep Maria Corominas espera que aviat, amb el nou govern central, es pugui encaminar el projecte amb els compromisos que ja s’havien acordat.

Josep Maria Corominas: “L’Estat de moment no acaba de reaccionar. Ara estem encallats aquí i ens hi anem posant. Per això he estat dels primers en anar a veure a l’Albert Bramon per demanar ajuda. Ha canviat el ministre de Madrid, el Secretari d’Estado i tothom, i espero que els treballadors d’allà se’n recordin de al que s’havien compromès i ho posin negre sobre blanc”

Així doncs, la previsió segueix sent que a partir de l’any que ve es puguin començar els treballs de la variant d’Olot i que la variant de les Preses – Vall d’en Bas es pugui iniciar el 2020.

 

x