Les Planes d’Hostoles celebra la Festa de Sant Jaume amb una vintena d’activitats

Les Planes d’Hostoles està de Festa Major des de divendres i fins aquest dimecres. Bona part dels actes s’han concentrat aquest cap de setmana, com el ball dels Gegants i els Capgrossos diumenge i la baixada de carretons dissabte.

La Festa de Sant Jaume 2018 de Les Planes d’Hostoles està portant un programa ple d’activitats al municipi des de divendres. Aquest cap de setmana bona part de les activitats programades han dinamitzat el poble. El mal temps va respectar aquest diumenge les sardanes a la Plaça Nova amb la Cobla La Principal d’Olot i el ball dels Capgrossos i les Pubilletes.

Unes 600 persones es van aplegar a la plaça Nova i van poder gaudir del moment culminant de la tarda, el ball dels Gegants.

Marc Puig, Comissió de Festes Les Planes d’Hostoles: “El balanç és positiu, són unes festes que tenim molta participació, tan en els actes diürns com en els actes nocturns, potser més i tot que l’any passat. Estem contents de com s’està desenvolupant, el temps ens respecta. El balanç és molt bo”.

El dia abans dissabte, va ser el torn de la segona edició de la Baixada de Carretons, enguany amb pocs participants però amb un bon nombre de públic i la mateixa il·lusió que la primera edició.

Joan Soler, Comissió de Festes de Les Planes d’Hostoles: “Els que han baixat han gaudit. Els llocs per on ha passat la baixada hi ha hagut molta gent, això vol dir que la gent en té ganes. És el segon any que es fa aquesta baixada i hem de replantejar-ho per arribar a més gent”.

 

Dani Molist, participant baixada de carretons: “L’any passat vam fer el carro amb la colla i ja vam baixar. Aquest any l’hem ‘tunejat’ una mica i hem fet la baixada per fer poble i per fer coses”.

La Festa de Sant Jaume de Les Planes d’Hostoles acabarà dimecres amb la carbassonada.

 

x