Joanetes estrena una nova figura de la faràndula, la sargantana ‘Magdalena’, durant la festa Major

Joanetes va escollir divendres al vespre el nom de la nova sargantana que s’incorpora com a personatge de la faràndula. La tria del nom de la mascota es va fer durant el sopar popular de la Festa Major, que va aplegar a molts veïns de la població. El nou personatge es va estrenar fent el popular ball de la ‘cançó de la sargantana i els mosquits’.

Magdalena. Aquest és el nom escollit entre els assistents al sopar de divendres al vespre a Joanetes. Es tracta d’una sargantana que serà una de les noves peçes de la farnàndula dissenyada per Àngel Rigall i Tavi Algueró.

La figura representa en si el mot que històricament han rebut els veïns de Joanetes. La peça va fer les delícies dels més petits però també dels no tant petits. La figura de polièster i fibra de vidre de 2 metres i 70 centímetres, va fer el ball popular de la sargantana i els mosquits. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat va fer una valoració positiva de la resposta ciutadana a l’assitència un any més.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Destacar l’enorme feina que fan les comissions de festes, i ja que estem a Joanetes, destacar en concret la Comissió de Joanetes. També destacar, la gran feina que han fet un cop més Àngel Rigall i Tavi Algueró. Àngel és veí de la vall i per tant, estic molt orgullós de que gent de casa faci aquestes obres d’art, és a dir, aquestes meravelles. Això és motiu d’alegria, està ple de gent i a celebrar-ho.”

La presentació és va fer abans del sopar popular que es va servir a tots els assistents a la festa. Cadascú tenia una papereta per poder votar el nom de la nova incorporació a la faràndula. En acabat del sopar es va fer el sorteig i el nom de Magdalena va ser l’escollit per majoria.

La música va amenitzar la sobretaula de l’àpat festiu. El mal temps, amb una feble precipitació, que preveien els meteoròlegs va fer-se notar a mig sopar. Tot i això el poble va gaudir d’una vesprada festiva i lúdica per a tots.