Els paradistes del mercat setmanal d’Olot valoren el canvi d’ubicació dels últims mesos

Coincidint amb l’anunci de canvis al mercat municipal d’Olot, ens hem fixat en com els paradistes han viscut aquests mesos d’impàs durant les obres del Firal, situats als entorns de la plaça Balmes i el Firalet.

El 4 de setembre del 2017, fa deu mesos, es va traslladar el mercat setmanal d’Olot a la plaça Balmes i els seus entorns amb motiu de les obres del Firal. Segons el consistori passades les Festes del Tura, la previsió és que les parades tornin al seu emplaçament d’origen, ja amb les obres enllestides. Alguns propietaris de parades del mercat han valorat aquest dilluns com els hi ha funcionat el canvi d’ubicació temporal.

Isabel Vert, paradista: “M’agrada el Firal està més al mig, fa més mercat. Aquí ho trobo més esbiaixat. M’agrada la sensació de dues files al Firal”.

 

Pere Bosch, paradista: “Tinc ganes de tornar al Firal, perquè és millor. Allò és mercat, aquí no és mercat. Estem al mig del sol desfets, no va bé aquí, no va bé, és un desastre”.

 

Antonio Martínez, paradista: “Yo lo veo aquí mejor, cuando lo cambiaron pensaba que aquí íbamos a estar más estrechos, pero aquí estamos bastante amplios y no nos estorbamos ni para entrar ni para salir con los camiones. Tenemos más anchura para poder trabajar”.

 

Josep Maria Masó, paradista. “El canvi en qualsevol moment, la gent abans no t’ha trobat passa molt de temps. La gent el desubiques, estan acostumats a un lloc i agafen rutines. Ara que ja l’han agafat, ara els tornarem a canviar. Però ara anem a un lloc millor i esperem que funcioni”.

Actualment el mercat setmanal d’Olot té 123 parades, de les quals 48 són d’alimentació i planter, d’aquestes una quinzena són de la Garrotxa.