La Garrotxa registra una de les pedregades més severes dels últims anys

Aquest dimarts a la tarda una tempesta acompanyada de pedra ha afectat diverses poblacions de la Garrotxa. Les zones més afectades han estat l’Alta Garrotxa, Castellfollit de la Roca i Sant Joan Les Fonts. La pedregada va descarregar partícules de glaç amb gruixos de fins a cinc centímetres.

La Garrotxa ha registrat aquest dimarts a la tarda una de les pedregades més severes dels últims anys, amb grans de glaç d’una mida superior a una pilota de tenis taula. Els meteoròlegs destaquen l’amplitud geogràfica de la pedregada, que va afectar  Beget i l’Alta Garrotxa, Castellfollit de la Roca, Begudà i Sant Joan Les Fonts.

Jordi Zapata, observador meteorològic: “El concepte de calamarsa arriba fins als cinc mil·límetres, per tant el que ens vam trobar va ser molt superior, hi ha mides de quatre i cinc centímetres, això és una pedregada molt severa. Per sort no en tenim gaires aquí a la comarca, però en aquest cas ha estat una de les més importants que tenim enregistrades”.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el juliol és el mes en que és més habitual que es produeixin aquestes pedregades a les comarques gironines i a la zona de Lleida.

Jordi Zapata, observador meteorològic: “Venim d’uns dies de precipitacions, el terra està humit, hi ha humitat ambiental. Aquesta humitat amb l’escalfament genera ascendències i aquest aire inestable es troba amb capes d’aire més fred i fa que es formin cumulonimbus impressionants, que són els responsables de que es generin aquestes formes de precipitació de gel”.

Alguns vehicles estacionats al polígon de Begudà i a Castellfollit de la Roca van acabar amb el vidre esquerdat o trencat. Per altra banda, la tempesta va provocar una avaria a la línia aèria elèctrica a la zona nord de la Vall d’en Bas i en alguns punts de Les Preses, però passades les 6 de la tarda es va poder restablir el servei. Pels carrers de Castellfollit i Sant Joan Les Fonts es podia palpar la intensitat de la tempesta que va fer caure moltes fulles dels arbres. La tempesta va ser més aviat sòlida, ja que els registres de precipitacions són bastant dèbils tant a Olot com a les poblacions garrotxines.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari