Comencen les obres del bicicarril de Santa Pau que ha de donar seguretat als visitants de la Fageda

A Santa Pau ja han començat les obres del bicicarril que unirà el barri de Ca la Guapa amb l’aparcament del volcà Santa Margarida. L’Ajuntament considera que l’acció afavorirà la seguretat dels visitants a la zona de la Fageda, i preveu que podria obrir-se al públic pels volts de febrer de l’any vinent.

Des del 2011 l’Ajuntament de Santa Pau reclamava la construcció d’un carril bici pels voltants de la Fageda d’en Jordà, que unís Ca la Guapa i el pàrquing del volcà Santa Margarida. L’objectiu del camí era evitar el pas de persones per la carretera i els problemes de seguretat que comportava aquest fet. Ara la infraestructura està més a prop de ser una realitat: dilluns van començar les obres, a la zona de l’aparcament de Can Serra. El termini previst de l’actuació és de 7 mesos, i el camí s’obriria pels volts de febrer. S’ha començat per aquest punt per treure el més aviat possible els treballs de l’entorn de la Fageda.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Sí que ens agradaria tenir aquest tram almenys net de màquines a l’època d’octubre, novembre, quan tots sabem que és l’època que hi ha més càrrega de gent que ve a la tardor, a veure la Fageda d’en Jordà, per tant ens agradaria si no tenir-lo obert, almenys tenir les màquines fora d’aquí i així evitar riscos a l’hora de moure gent per la zona amb màquines treballant.”

El carril bici tindrà una amplada de tres metres en tot el seu recorregut, i es farà un tractament superficial amb base d’àrids barrejades amb resines. Durant l’obra també s’aprofitarà per obrir una rasa i completar els serveis dels barris de la zona.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Aprofitarem també per deixar el tub de sanejament que hauria d’unir en un futur la urbanització de Can Xel, un nucli de catorze o quinze cases, amb el connector que porta a la depuradora d’Olot.”

Des de Santa Pau s’espera que aquesta via quedi unida en un futur amb Olot: l’Ajuntament de la ciutat ja estaria preparant aquest projecte.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: “Si Olot i Santa Pau estan connectats amb una via segura, una via ciclista que la gent es pugui moure còmodament en aquesta distància d’aquests vuit o nou kilòmetres, llavors si que podríem plantejar seriosament a la gent deixar el cotxe a Olot o a Santa Pau i moure’s per aquí caminant o en bicicleta, i així també aconseguiríem un dels objectius que és intentar reduir cotxes en aquesta zona que és molt massificada, sobretot a la tardor.”

El carril bici tindrà una distància de tres quilòmetres i mig, discorre majoritàriament per la banda de la carretera que voreja el volcà Croscat, i té un cost aproximat de 600.000 euros.