El nou CAP de Sant Miquel d’Olot es manté aturat, pendent d’una resposta de Salut

El projecte de construccio d’una segona Àrea Bàsica de Salut a Olot, concretament al barri de Sant Miquel, no avança. Els barracons de Figueres que s’havien d’instal·lar durant les obres han quedat descartats i la situació política ha mantingut aturat el projecte. L’Ajuntament mantindrà en els propers dies una reunió amb el Servei Català de la Salut.

El novembre de 2017 es va aprovar la compra del terreny del carrer Martí L’humà, del barri de Sant Miquel d’Olot, on es construirà el nou Centre d’Atenció Primària, unes instal·lacions més àmplies que substituiran les del consultori Olot Nord de l’Avinguda Girona, amb problemes d’espai.

La previsió era que el nou equipament es pogués posar en funcionament durant aquest 2018 amb barracons provisionals a l’espera de les obres de l’edifici definitiu, que depenen del Departament de Salut.

De moment, però, el projecte es manté aturat. Els mòduls prefabricats que s’havien d’utilitzar, procedents de Figueres, finalment han quedat inservibles.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “No es poden tornar a aprofitar, no són útils, no és admissible que els tornem a aprofitar, per desmuntar-los els han hagut de trencar, per tant no és que no vinguin a Olot, sinó que no poden anar a enlloc. Estem pendents de la nova consellera i el nou director del Servei Català de la Salut ens donin una resposta.

En els propers dies està prevista una reunió amb el Servei Català de la Salut. L’Alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, afirma que el consistori estaria disposat a aportar una part del finançament  dels mòduls que s’instal·larien de forma temporal quan es comenci a construir.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Saben que tenen sobre la taula l’oferta de l’ajuntament, que estaria disposat a col·laborar econòmicament, a pesar de que no és la nostra responsabilitat.”

El CAP de Sant Miquel va complir 10 anys el 2017 i atén a prop de 6.000 usuaris.