La Directora General de Comerç de la Generalitat presenta als restauradors garrotxins l’estudi dels hàbits de comportament dels consumidors

Els restauradors olotins ja coneixen els resultats de “L’Estudi de la Restauració a Catalunya. Hàbits de comportaments i tendències” que els pot ajudar en el seu negoci. Aquest analitza el comportament dels consumidors i s’estableix, entre altres, que l’àpat que més gironins fan fora de casa és l’esmorzar entre setmana. L’estudi el va presentar als restauradors garrotxins la Directora General de Comerç de la Generalitat.

3’5 són els àpats els catalans, de mitjana, fem fora de casa en una setmana. Aquesta és una de les principals dades que es desprèn de “L’Estudi de la Restauració a Catalunya. Hàbits de comportaments i tendències” que, centrant-se en les dades extretes a nivell gironí ja s’ha presentat a Olot.

L’Estudi analitza el comportament dels consumidors en base a diferents factors que intervenen en restauració, com ara els àpats (esmorzar, dinar i sopar, entre setmana o cap de setmana) o els motius de l’elecció de l’establiment, entre altres.

De les dades gironines destaca que de mitjana es va més sovint a menjar en bars i restaurants que a la resta de Catalunya. Més d’un 66% dels gironins esmorza fora entre setmana almenys un dia, i un 60 i 55% sopen o dinen fora al cap de setmana.

Muntsa Vilalta, Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya: “El que veiem és que a les comarques gironines sortim a dinar a fora més que la mitjana, ens gastem més que la mitjana i sobretot sortim a esmorzar entre setmana i a dinar el cap de setmana”

L’estudi, que a més del comportament per edats, examina també amb detall els fenòmens en auge del menjar per emportar o lliurar a domicili (take away i delivery), es va fer al novembre de l’any passat. A Olot la presentació va anar dirigida als restauradors ja que el coneixement dels hàbits de consum els pot ajudar en els seus negocis.

Deixa un comentari