La penya AOAPIX regala un tros de Firal vell al seu programa de Festes del Tura

Una de les penyes més actives durant les Festes del Tura és l’Associació d’Amics del Porc i el Xai, que ja ha presentat el seu programa. Està dedicat a l’obra que ha marcat aquest darrer any a Olot, la renovació del Firal.

Petits trossets de l’antic Passeig d’en Blay d’Olot arribaran a les llars olotines convertits en el programa de Festes del Tura de l’Associació d’Amics del Porc i el Xai, l’AOAPIX.

La penya olotina ha impulsat una iniciativa especial per recordar el Firal vell. Ha dividit un total de 90 rajoles dels tres colors del seu antic terra, blanc, gris i rosa, en 64 porcions cadascuna fins a obtenir 5.000 fragments únics i originals.

Met Moliné, president junta AOAPIX: “Hem acabat arrencant-los a mà, després va amb un marbrista d’aquí de la ciutat, descalça el panot de sota, que és la part de sota i un cop té això tret es posa en una màquina que el talla a daus. Finalment, el foraden per poder posar la pinça.”

El tros de rajola del Firal es converteix en un ‘porta-fotografies ‘ que conté una col·lecció de postals amb imatges antigues del passeig, extretes i documentades per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Totes es poden enviar per correu postal i n’hi ha una que està dedicada als polítics empresonats i a l’exili.

En paral·lel a la iniciativa, l’associació també vol engrescar als olotins a compartir les seves fotografies, amb un concurs a través de les xarxes socials.

Mon Barnadas, membre penya AOAPIX: “Hem muntat un sorteig entre tota la gent que a les plataformes digitals, a través del Facebook, l’Instagram o Twitter ens enviï el #elfiralvell i el nom @PenyaAoapix, entre tots els concursants que ens presentin una fotografia on surti ell o algú de la seva família com més antiga millor del firal, sortejarem un pernil.”

El programa es podrà trobar de forma gratuïta a la seu de l’entitat, a la Plaça Campdenmàs, als comerços col·laboradors i amb el setmanari La Comarca del dia 30 d’agost.

Deixa un comentari