Els alcaldes de la Vall del Llierca demanen a Banc Sabadell que no tanqui el caixer d’Argelaguer

Banc Sabadell té la intenció de prescindir del caixer situat a Argelaguer al mes de setembre. La decisió no ha estat ben rebuda pels ajuntaments de la Vall del Llierca, ja que és l’únic de la zona, per això faran arribar una carta a l’entitat bancària.

L’Ajuntament d’Argelaguer va rebre fa un mes un burofax del Banc Sabadell que informava de les intencions de l’entitat bancària de retirar el caixer situat a la carretera d’Olot nº 25. Aquest caixer és l’únic de Banc Sabadell en tota la Vall del Llierca* i dona servei als veïns i a persones que estan de pas. Si s’efectua la retirada, als cinc municipis de la vall només quedarien dos caixers del Banc Popular, situats a Tortellà i a Sant Jaume de Llierca.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: “Vam quedar sorpresos, perquè no hi havia hagut cap conversa, ni cap problema específic. Em vaig posar en contacte amb la Oficina de Besalú i els hi vaig demanar explicacions. Al cap d’uns dies em van dir que era una decisió de dalt. El que ens interessa és que aquest caixer dona servei a tota la Vall del Llierca, a gent de Castellfollit, gent de pas, també d’Olot”.

Els ajuntaments de la Vall del Llierca no comparteixen la decisió del Banc Sabadell i per això han signat una carta en la qual transmeten a l’entitat el seu desacord i demanen la reconsideració de la retirada.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: “Vull creure en la bona fe dels directius del Banc Sabadell. Si més no, miraran on està posat aquest caixer i veuran que està situat en un lloc que és necessari. Espero poder tenir una entrevista amb ells, i si volen, podem anar amb els altres alcaldes veïns per fer l’entrevista”.

El local és municipal i l’electricitat va a càrrec del consistori. Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer, espera poder reunir-se amb algun representant del banc, però de moment l’únic interlocutor ha estat el director de l’Oficina de Besalú. Olot Televisió s’ha posat en contacte amb l’entitat bancària que no ha concretat els motius de la decisió.

 *La Vall del Llierca està formada per cinc municipis: Sales de Llierca, Tortellà, Montagut i Oix, Sant Jaume de Llierca i Argelaguer