Emotiu comiat de les germanes Carmelites-Vedrunes després de 171 anys de servei a Olot

Olot va acomiadar ahir a les germanes carmelites vedrunes. L’acte d’homenatge es va fer dins dels actes de celebració de Sant Jaume. Les germanes Pilar, Claudia, Mercè i Magdalena deixen Olot amb 171 anys de serveis a  l’Hospital de la ciutat. Això si abans, la ciutat va valor acomiadar-les amb un multitudinari dinar i l’entrega d’una rèplica de les figura que presideix el pati de l’Antic Hospital.

La Residència Sant Jaume d’Olot va celebrar ahir com cada 25 de juliol els actes de celebració. Però els d’aquest any no han estat uns qualsevols. Ahir es va retre un homenatge a les germanes carmelites vedrunes d’Olot. L’homenatge va ser un acte de reconeixement a la congregació que deixa la ciutat després de 171 anys de servei a l’Hospital.

Els actes van començar amb la xerrada “L’Hospital Sant Jaume i la Comunitat religiosa de les carmelites” de l’ historiador Jep Costa, que va posar en valor la feina feta per les germanes a l’hospital.

Jep Costa-Historiador: ‘La feina que ha fet la congregació al llarg  dels anys, ha estat vital per a la supervivència de l’Hospital.

En el moment dels parlaments, hi va intervenir també la germana Dolors Sitjà, provincial de la comunitat religiosa de les carmelites vedrunes de Girona, que va posar èmfasi en la tasca que va dur a terme Joaquima de Vedruna a la ciutat d’Olot.

Dolors Sitjà, Provincial de la Comunitat religiosa de les Carmelites Vedrunes de Girona: ‘A Olot sou molt privilegiats ja que Joaquima de Vedruna va ser aquí. I això no passa allà on som presents.

Un cop acabats els parlaments, el gerent de l’Hospital de Sant Jaume va fer acte d’entrega d’una rèplica en miniatura de la figura que presideix el pati de l’antic Hospital. Una obra de l’artista Rosa Serra.

L’alcalde d¡Olot, Josep Mª Corominas, va donar les gràcies a les germanes per la seva plena dedicació en les feines a l’Hospital

Josep Mª Coromina-Alcalde D’Olot: ‘Ens hem de quedar amb l’alegria. L’alegria que l’Hospital de Sant Jaume sigui com és, i és gràcies en part a elles’.

En l’acte les germanes Pilar, Claudia i Magdalena, acompanyades de l’alcalde i un nombrós públic assistent,  van  descobrir una placa commemorativa l’estada a la ciutat de Joaquima Verdruna. Les germanes es retiren a una residència que la congregació te a caldes de malavella.