Arriba a Olot una nova edició del Workshop Internacional de l’equip RCR Arquitectes

L’equip d’arquitectes garrotxí més internacional, RCR, torna a Olot a partir de dilluns per oferir una nova edició del seu workshop d’estiu. Hi participen 117 persones, la majoria joves arquitectes, de 31 països de tot el món. Enguany els projectes giraran a l’entorn  de la creació d’un tanatori a la ciutat d’Olot, la cinglera de Castellfollit i també es pensarà en com donar forma a una taula de treball per a l’espai La Vila que el despatx olotí està creant a la Vall de Bianya.

Del 31 de juliol al 17 d’agost l’espai Barberí d’Olot, espai de treball dels RCR,  tornarà a omplir-se de gent d’arreu del món en l’onzena edició del Workshop Internacional RCR, l’aposta formativa de l’equip que integren Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta i la Fundació RCR Bunka.

Un any després de recollir el premi Pritzker, els olotins continuen despertant l’interès d’estudiants i joves arquitectes. Un total de 117 persones de 31 països diferents passaran dues setmanes a Olot per aprendre i treballar en l’entorn que inspira l’arquitectura dels RCR.

Enguany l’aportació que faran a la comarca els alumnes del Workshop d’Arquitectura i Paisatge, es centrarà en l’estudi de tres programes: la creació d’un tanatori a la zona del cementiri d’Olot, la potenciació de la singularitat de Castellfollit de la Roca i el projecte d’una taula de treball com a element central de l’espai de creació La Vila que RCR està impulsant a La Vall de Bianya.

El Workshop RCR també té altres branques, la sisena edició del Workshop d’Audiovisual i Fotografia, el d’Escenografia, el programa de dansa i el de disseny gràfic.

Gràcies al Programa obert, el públic garrotxí també podrà participar de l’activitat d’aquests dies. S’han previst una desena de conferències al pati de l’Hospici on ponents de referència en el seu camp reflexionaran a l’entorn del buit.

El divendres 17 d’agost a la tarda tindrà lloc l’acte de clausura amb la presentació dels treballs que han realitzat els

x