Blai Mallarach lluitarà amb Espanya per l’or a l’Europeu de waterpolo

Blai Mallarach lluitarà per l’or de l’Europeu de waterpolo amb la selecció espanyola. El jugador olotí disputarà la final del campionat després que el combinat estatal superés Itàlia per 8 a 7, amb dos gols de Mallarach. El partit decisiu es jugarà dissabte, a partir d’un quart d’onze de la nit a Barcelona.

L’última vegada que la selecció espanyola de waterpolo masculina va aconseguir una medalla va ser la plata al Mundial de Roma del 2009. Gairebé una dècada després, Espanya torna a l’elit de l’esport amb l’olotí Blai Mallarach a les seves files, després de superar Itàlia a la semifinal per 8 a 7. L’olotí va ser un dels jugadors destacats, amb dos gols marcats en instants vitals del matx: el primer va ser el 3 a 1, en l’arrencada fulgurant del segon quart, on Espanya va aconseguir la primera diferència notable del partit. El segon va servir per trencar un parcial demolidor dels italians de 0 a 4, amb un llançament sorprenent que va posar el 5 a 5 al marcador. L’altre jugador destacat del partit va ser Tahull, un dels joves valors del combinat estatal. El matx també va tenir polèmica, perquè en l’última possessió de l’enfrontament els italians haurien marcat a pocs segons del final per empatar, però els àrbitres no van veure que la pilota havia traspassat la línea de gol, tot i les protestes italianes. La victòria es va viure amb entusiasme a les piscines Bernat Picornell de Barcelona, que es van omplir amb 4.000 espectadors a les graderies. Ara, Espanya es trobarà a la final de l’Europeu a Sèrbia, precisament el mateix contrincant amb qui es va enfrontar en l’últim partit on la selecció va aconseguir una medalla.

x