El ple d’Olot aprova una modificació de crèdit per reorientar la Fundació d’Estudis Superiors

Ahir l’Ajuntament d’Olot va celebrar el ple municipal corresponent al mes de juliol. Entre el més destacat, una aportació a la Fundació d’Estudis Superiors, que s’orientarà cap a la formació contínua, i l’aprovació d’un conveni de col·laboració amb el projecte de la via ciclista de Santa Pau per mantenir el tram que passa pel terme municipal d’Olot.

El ple de l’ajuntament d’Olot d’ahir va començar amb la incorporació del regidor de la CUP Lluís Riera, després de la marxa de Mireia Tresserras, per al que resta de mandat.

El ple va aprovar una modificació de crèdit del pressupost, entre la qual es trobava una aportació de 68.000 euros a la Fundació d’Estudis Superiors. D’ara en endavant, l’ens s’orientarà en bona mesura vers la formació contínua. El fins ara director, Jordi Calabuig, s’hi desvincula per a aquesta nova etapa. La fundació manté la seva forma jurídica, la plantilla i la seu des d’on ofereix formació, però passa a dependre de l’agència de promoció econòmica de la Garrotxa, DinàmiG. La seva directora, Ariadna Villegas, assumeix també la direcció de la FES.

El plenari també va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració amb la Generalitat per al projecte de construcció de la via verda entre Olot i Santa Pau, per mantenir el tram que passa pel terme municipal d’Olot.

L’equip de govern espera la confirmació de la licitació per part de la Generalitat que connecti la futura via amb Olot.

El plenari també ha aprovat per unanimitat la modificació del reglament del mercat municipal dels dilluns. Les parades d’alimentació i planter del Firal seguiran una mateixa estructura, sense presència de camions, i disposaran d’un sistema de reciclatge personalitzat.