Una sentència obliga Units per Sant Feliu a publicar “no és cert que Joan Casas sigui un dels alcaldes més investigats”

El Jutjat número 1 d’Olot ha estimat parcialment la demanda que Joan Casas va fer al grup municipal Units per Sant Feliu per haver publicat al seu butlletí que l’alcalde era un dels batlles més investigats de Catalunya. La sentència els obliga a rectificar en un proper butlletí. L’alcalde considera que es comença a fer justícia, a l’espera de conèixer la sentència contra la seva persona per la urbanització del Pla de Bastons.

L’objecte de la demanda interposada per l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols es troba en la publicació del butlletí Units informa, on s’expressava que el batlle “és un dels més investigats de Catalunya”. Units Per Sant Feliu havia al·legat que la informació era una valoració expressada pel grup municipal, ja que contra l’alcalde encara hi ha oberta una causa judicial relacionada amb la urbanització del Pla de Bastons. La Jutgessa considera, però, que el text es refereix a fets que el demandant considera inexactes i que poden causar-li perjudici. L’alcalde volia que es publiqués una rectificació àmplia on s’expliqués que sobre ell únicament hi ha una causa judicial, interposada per un membre del grup d’Units per Sant Feliu, sobre la qual no s’ha dictat cap resolució o processament de condemna. En base a la llei, però, la rectificació s’ha de limitar als fets de la informació que es vol rectificar. Per tant, la Jutgessa estima parcialment la demanda i només condemna al grup de l’oposició a publicar “No és cert que el senyor Joan Casas sigui un els alcaldes més investigats de Catalunya”, en els terminis previstos per la llei.

Joan Casas, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: “Estic molt satisfet. Ara es comença a fer justícia. No he fet res que marxi fora de la llei i per tant estic molt tranquil”

L’estimació parcial de la sentència no obliga als demandats a pagar cap cost. Units per Sant Feliu considera absurd que s’hagi presentat una demanda sobre una frase publicada al seu butlletí. La sentència pot ser recorreguda, tot i que el grup encara no té presa una decisió al respecte. En tot cas, afirma que valoraran la rectificació que se’ls ha demanat mitjançant la via judicial. El grup considera denigrant l’actitud de l’alcalde envers el seu butlletí, que publica amb recursos propis després que, segons asseguren, la seva opinió ha estat vetada al butlletí municipal. El grup acaba avisant que si el que vol l’alcalde és silenciar les seves opinions, no ho aconseguirà.