Begudà celebra la Festa Major i treu a ballar la faràndula

El petit municpi de Begudà de Sant Joan les Fonts ha celebrat aquest cap de setmana la seva pròpia Festa Major. Un cap de setmana dedicat a totes les edats.

Les activitats van començar dissabte a la tarda amb el partir de futbol disputat entre els solters i els casats del municipi, i que enguany la victòria va ser pels solters. També dissabte a la tarda els més petits van poder gaudir amb activitats per ells. I seguidament un sopar popular que va aplegar unes 180 persones.

Maria Galizia, Regidora de Juventud de Sant Joan les Fonts: És una festa major molt participativa. Va començar ahir dissabte i acaba avui diumenge amb la missa solemne i el ball de la farandula, amb els capgrossos i els gegants.

Diumenge ha sigut el torn de les festes més populars. La tradicional missa solemne i seguidament el ball de la farandola. A Begudà només veuen els gegants per festa major, i és que només surten a ballar per les festes del municipi. Els capgrossos, en canvi, si que es poden veure alguna vegada més a l’any.

Albert Flagarones, ballador de gegants: És un honor poder fer ballar els gegants davant de la gent de municpi i dels més petits.

La Festa Major de municipi sempre cau en l’últim cap de setmana de juliol i el primer d’agost, i és una festa molt participativa i col·laborativa, enfocada a tots els membres del municipi.

x