El Dinar Groc organitzat per les entitats de la Vall d’en Bas aplega més de 300 comensals

La suma de totes les entitats de la Vall d’en Bas va donar peu aquest diumenge al Dinar Groc, celebrat a l’ermita de Sant Quintí. Familiars dels polítics empresonats i exiliats com Laura Masvidal i Anna Puigdemont van ser presents a l’acte. L’acte va comptar amb missatges en format vídeo de Carles Puigdemont i Meritxell Serret.

L’espai arbrat davant l’Ermita de Sant Quintí de la Vall d’en Bas s’ha tenyit del groc més reivindicatiu aquest diumenge. El Dinar Groc organitzat per diverses entitats de la vall ha comptat amb més de 300 comensals i uns convidats molt especials: Laura Masvidal (dona del pres Joaquim Forn), Anna Puigdemont (germana de Carles Puigdemont, exiliat a Alemanya) i Jesús Ruiz, que va compartir mòdul amb Jordi Cuixart a la presó madrilenya de Soto del Real. El periodista local Gaspar Hernàndez ha conduït el debat entre els convidats.

Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn: “Hem passat moments de tot, jo el que noto ara és un desgast important i una mica de desesperació, en el sentit de que hem anat esgotant totes les vies, tots els recursos que teníem i et va generant una certa impotència veure que el dret s’estira, s’allarga, s’escurça i juga a favor de la política en funció d’uns interessos”.

 

Anna Puigdemont, germana de Carles Puigdemont: “Les famílies agraïm poder-nos trobar aquest recolzament tant gran. Això fa que la nostra societat, la catalana, esdevingui un exemple únic a tot Europa”.

 

Jesús Ruiz, expresidiari: ‘És molt dur estar a la presó, jo vaig cometre un delicte i vaig haver d’estar-hi però ells, el cas que jo conec del Jordi, ho estan passant malament cada dia, és com si haguessin fet un delicte greu, un delicte que no han fet”.

 

Per la Vall d’en Bas és un orgull haver organitzat un acte amb tantes persones en temporada de vacances i amb un dia plenament calorós.

Josep Ramon Masllorens, representant de les entitats de la Vall d’en Bas: “És un acte molt important, perquè és la primera vegada que la vall reacciona conjuntament i perquè ha vingut gent de tota la comarca i d’arreu. Aquí tenim un grup de trenta persones de Terrassa. Estem molt satisfets”.

 

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Això que quedi molt clar, ha estat organitzat per totes les entitats de la vall. Em recorda molt a com vam organitzar l’1 d’octubre tots plegats. Amb una harmonia, amb una germanor, amb un objectiu comú molt clar, i per tant, només puc manifestar un orgull molt gran pels nostres veïnes i veïns”.

Amb el dinar s’han recol·lectat aproximadament uns tres mil euros nets, que aniran destinats a l’Associació Catalana pels Drets Civils.