Desenes de persones observen l’eclipsi lunar des de l’Observatori Astronòmic de Batet

Desenes de persones van dirigir-se a l’Observatori Astronòmic de Batet de la Serra divendres al vespre. L’objectiu era poder veure l’eclipsi lunar amb lluna de sang des d’una de les millors perspectives.


L’activitat ‘Mirant el cel’ a càrrec d’Astrogarrotxa va ser oberta al públic divendres amb motiu d’un fenomen que no es pot veure cada dia: l’eclipsi lunar amb lluna de sang. Desenes de persones, moltes d’elles visitants, no van desaprofitar l’ocasió de contemplar el fenomen astronòmic des d’un observatori.

David Soler, Astrogarrotxa: “L’eclipsi va aixecar una enorme expectació i des d’Astro Garrotxa vam trobar molt oportú de fer una jornada de portes obertes. A part de l’eclipsi de la lluna aquest mes són visibles a simple vista cinc planetes situats tots a un mateix pla. Tenim júpiter, tenim mart, tenim venus… Són unes nits d’estiu que hi ha realment molt moviment astronòmic”.

 

Marta Rubio, visitant: “Vivim a Dinamarca però som de Barcelona i ja fa set anys que venim aquí a la Garrotxa al Mas Casamitjana. Sempre ens informen de les activitats que es fan per la zona i ens van dir que hi havia això de la lluna plena i l’eclipsi”.

Els núvols feien patir als observadors però finalment petits i grans van poder gaudir de la lluna roja més llarga del segle des de l’Observatori Astronòmic de Batet de la Serra.