El Centre de Serveis per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas ja es troba operatiu

La Vall d’en Bas desencalla finalment el projecte del Centre de Serveis de la Gent Gran iniciat el 2008. ‘El Mirador del Puigsacalm ja ha estat inscrit formalment al Registre de la Generalitat i el centre ja ho té tot a punt per acollir 42 residents i 60 usuaris del centre de dia.


El Centre de Serveis per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas ja està operatiu. El projecte iniciat el 2008 i que va quedar aturat durant anys ja és finalment una realitat. ‘El Mirador del Puigsacalm’ obre les portes amb places públiques vinculades tant per a centre de dia com per la residència.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “És un centre que obrirà amb 42 places de residència, pot haver-hi fins a 60 de centre de dia o més. I tant per avis i àvies residents o de centre de dia hi poden accedir amb places vinculades que també les tenim atorgades. Places vinculades vol dir ajuda pública, no és encara plaça concertada, ja que depenen del pressupost de la Generalitat i com sabeu està prorrogat”.

L’alcalde Lluís Amat ha destacat la col·laboració, l’ajuda i el seguiment per part de la conselleria i els serveis territorials de Girona. Les places de residència i de centre de dia són ampliables a llarg termini.

Marc Roca, gerent del centre: “Una odissea nostra que va començar a mitjans del 2015 quan vam fundar la societat per poder tirar endavant aquest projecte. Per fi veurà la llum aquest dimecres, estem molt contents, per fi es podrà dur a terme el servei”.

 

Roser Caparrós, directora del centre: “Tot ha quedat molt bé, en aquest edifici tot és llum i la llum és vida, i estem aixoplugats per la mirada atenta del Puigsacalm. És una gran fortalesa, tan sols aquest entorn és que ja dius: em vull quedar aquí. Però ara comença el gran repte, que és generar confiança”.

Els serveis que oferirà el centre són el de fisioteràpia, psicologia, teràpia ocupacional, treball social, podologia, perruqueria i bugaderia. La residència està dividida en dues ales, la diürna i la nocturna, unides per la part central, on s’hi troba la recepció, els serveis i els despatxos del personal sanitari.