El Workshop d’RCR es posa en marxa amb conferències obertes a la ciutadania

Ja està en marxa la onzena edició del Workshop Internacional d’Arquitectura i Paisatge del despatx garrotxí RCR Arquitectes. Enguany hi assisteixen prop de 120 persones de més de 30 nacionalitats. Al llarg d’aquesta primera quinzena d’agost, també s’han organitzat diverses conferències obertes a tothom.


Aquest dilluns es va donar ahir el tret de sortida a la onzena edició del Workshop Internacional d’RCR Arquitectes. El matí es va dedicar a donar la benvinguda als 120 participants de més de 30 nacionalitats diferents i a presentar-los els diversos projectes que s’han previst per a aquest any. El seu treball es centrarà en la creació d’un tanatori a la zona del cementiri d’Olot, la potenciació de la singularitat de Castellfollit de la Roca i el projecte d’una taula de treball com a element central de l’espai de creació La Vila que RCR està impulsant a La Vall de Bianya.

Per la tarda es va fer la primera de les conferències obertes al públic que s’han previst enguany i és que a més del treball que els estudiants fan a l’espai Barberí, el Workshop també s’obra a la ciutadania amb diverses conferències obertes a tothom.

Ramon Vilalta, RCR arquitectes: “És de les coses que també ens fa il·lusió pensar que els tallers van més enllà del cercle intern nostre i que realment és un projecte de ciutat que la gent en pot gaudir”

Aquestes inclouen personalitats de renom, com Shigeru Ban, un arquitecte que va rebre el premi Pritzker l’any 2014 que el proper divendres 10 d’agost farà una conferència sobre ‘Matèria, estructura y espai’. En total, fins al 15 d’agost es faran 9 conferències obertes a l’hospici. Tota la programació es pot trobar a la pàgina web del laboratori Barberí, seu del despatx d’RCR, en la finestreta de programa obert.