Esquerra d’Olot aposta perquè la FES esdevingui el centre neuràlgic de la formació no reglada a la Garrotxa

El grup municipal d’Esquerra es mostra preocupat per la situació actual de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. El partit no veu clar el que interpreten com un intent per dissoldre la FES de l’equip de govern, demana que es faci un concurs públic per escollir la nova direcció i aposta per impulsar la fundació com el centre neuràlgic de la formació no reglada a la Garrotxa.

La setmana passada en el ple de l’Ajuntament d’Olot es va aprovar una modificació de crèdit entre la qual es trobava una aportació de 68.000 euros a la Fundació d’Estudis Superiors. Segons va informar l’equip de govern l’ens s’orienta cap a la formació contínua i passa a dependre de DinàmiG mantenint la seva forma jurídica, la plantilla i la seu.

Els canvis no acaben de convèncer al grup municipal d’Esquerra Republicana. Denuncien que el PDECat ha intentat dissoldre la Fes però no els ha estat possible per qüestions administratives.  El fins ara director de la FES Jordi Calabuig s’ha desvinculat de l’ens i la direcció de l’ha assumit la directora de DinàmiG, Adriana Villegas. Esquerra s’oposa a que l’Agència de desenvolupament de la Garrotxa absorbeixi la FES i demana que es faci un concurs públic per escollir la nova direcció de la fundació.

Els republicans consideren que cal apostar per al Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i recuperar la varietat d’estudis que hi havia abans del canvi d’estatuts de l’any 2012, moment a partir del qual la FES es va anar especialitzant en formació per a empresaris.

Anna Barnadas, portaveu ERC Olot: “L’essència de la FES es perd una mica a partir del canvi d‘estatuts. Per nosaltres és aquella essència de l’inici que oferia molts tipus de cursos, multidisciplinar. Que la FES faci formació per empresaris es compatible, però no pot ser que s’hagi anat reduint la formació en les altres disciplines”

Així Esquerra vol que la FES i Can Montsà siguin el centre neuràlgic de la formació no reglada a Olot i la Garrotxa.

Pel que fa al finançament, els republicans consideren que l’ens fa un servei públic i que, per tant, l’administració ha de cobrir aquest servei optimitzant la situació econòmica de la Fundació.