L’artista olotçi Rafael Griera ha mort a l’edat de 83 anys

El pintor olotí Rafael Griera ha mort a l’edat de 83 anys. Artista reconegut a Barcelona i a Europa, no va deixar mai d’implicar-se en la societat olotina, ja sigui a través de mostres, encàrrecs, tertúlies o l’emblemàtica Fira del Dibuix.


L’artista Rafael Griera ha mort a l’edat de 83 anys. Nascut a Las Palmas de Gran Canària el 1934, des del 42 va residir a Olot. El seu pare tenia un taller d’imatgeria religiosa, la qual cosa va influir en el seu concepte de l’art. Durant un període breu també va formar-se a l’Escola de Belles Arts. Alumne avantatjat, amb tan sols 12 anys va guanyar el seu primer reconeixement, i amb 18 any ja era membre de ple dret de col•lectiu Cràter d’art, juntament amb diversos artistes. El 1953 va exposar per primera vegada, esencialment paisatges. Un contacte, a Mallorca, juntament amb Anglada i Camarasa i altres pintors, el va fer derivar cap a una pintura informalista. Quan va tornar a la figuració, el seu art va acostar-se a les escoles nòrdiques, amb influències d’artistes com Joannis ver Meer. Des del 1983 era membre de la Société des Beaux Arts de París. Va ser un artista reconegut a Barcelona. Això, però, no el va allunyar d’Olot, on va continuar sent un pintor de referència, continuant molt actiu en tertúlies i col•lectius de professionals de la pintura de l’època. El 2010 l’Ajuntament d’Olot va encarregar-li el cartell de les Festes del Tura. El funeral per la mort de Rafael Griera ha tingut lloc aquest migdia a l’església de Sant Esteve d’Olot.