La botifarra medieval de Porcs Casolans Corominas és guardonada amb el segell Girona Excel·lent

El segell Girona Excel·lent serà ben representat per productes garrotxins aquesta temporada. La botifarra medieval de Porcs Casolans Corominas és un dels vuit guardonats. És tracta d’un producte amb un gust especiat i amb una àmplia història.

La botifarra medieval de Porcs Casolans Corominas és un producte Girona Excel·lent. Així ho va acreditar la Diputació de Girona en la tercera edició d’aquest segell de qualitat agroalimentària. L’origen del producte guardonat es remunta al segle XIV i és que Corominas va cercar entre els receptaris més antics i es va decantar per un anomenat Sent Soví.

Fermí Corominas, Porcs Casolans Corominas: “Hi havien varies receptes i la que em va agradar més va ser aquesta que vam presentar que la vam batejar com a botifarra medieval perquè aquest receptari és del segle XIV. Aquesta botifarra porta fetge d’ànec, cérvol, papada de porc, romaní, farigola, orenga i ceba. És molt especiada i aromàtica”.

La recepta del llibre no especificava la quantitat exacte de cada ingredient, per això aquests productors garrotxins van anar assajant fins arribar a la recepta que els hi ha valgut el segell Girona Excel·lent.

Fermí Corominas, Porcs Casolans Corominas: “Sempre agrada que et diguin que fas les coses bé. Nosaltres a casa fem 28 classes d’embotits diferents. Som els promotors de la Fira de l’Embotit i cada any presentem alguna cosa nova. Que un segell com Girona Excel·lent que està equiparat com una estrella Michelín et digui, escolta ho has fet molt bé, és un orgull”.

Dels 70 productes guardonats per la Diputació i la Cambra de Comerç de Girona amb el segell, vuit han estat de la Garrotxa.

x