L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha convidat el president de la Generalitat a l’acte central del centenari de l’escola

Les obres a l’escola de les Planes d’Hostoles avancen al ritme esperat. Tot sembla indicar que l’actuació estarà a punt per a l’acte central del centenari de l’escola, que ja té data: el 15 de desembre. L’Ajuntament de les Planes ha convidat al president de la Generalitat, Joaquim Torra.

La setmana passada els operaris que treballen en la millora de l’edifici de l’escola Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles ja van acabar de col·locar el nou paviment a l’entorn de l’edifici. Aquesta setmana s’ha continuat la instal·lació de les noves finestres. D’alumini i amb doble vidre, seran més adequades per resguardar els alumnes de la temperatura exterior. Les obres avancen al ritme esperat i, si no hi ha cap contratemps, estaran acabades coincidint amb l’inici del curs i, per suposat, el 15 de desembre, l’acte central de commemoració del centenari de l’escola. L’efemèride és important. L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles ha convidat al president de la Generalitat, Joaquim Torra, perquè presideixi l’acte.

El 15 de desembre s’inaugurarà un altre element: una escultura commemorativa realitzada pels artistes del poble. Aquests dies ja se’n pot veure el pedestal, a tocar de l’entrada. Del disseny se sap poc, només que s’ha inspirat a les característiques torres d’aquest edifici de principis del segle XX.

Els treballs de millora i embelliment de l’edifici han tingut un cost de 150.000 euros, 50.000 procedents d’una subvenció de la Diputació de Girona i la resta, de fons de l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles.

x