La Garrotxa acull una desena de joves belgues en el marc del programa Erasmus+

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa és l’ens públic que gestiona el programa Erasmus+, el programa europeu centrat en l’educació, la formació, la joventut i l’esport. Aquesta setmana, en el marc d’aquest programa, la Garrotxa acull una desena de joves belgues que intercanvien experiències amb nois i noies garrotxins.

Dins el programa Erasmus+, la Garrotxa és l’escenari del projecte “Let’s make an “ex” change!”, que té per objectiu reunir a joves d’entre 16 i 20 anys de la Garrotxa i de l’entitat Globelink, de Brussel·les, amb el repte de compartir i estudiar la metodologia “peers to peers”, és a dir, xarxa entre iguals, en l’àmbit de les polítiques de joventut dels dos territoris. El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa coordina les activitats incloses en el programa i planteja els objectius a assolir durant aquests dies de treball conjunt. Els joves estan desenvolupant polítiques de joventut que puguin tenir èxit en zones rurals.

Ruth Deprez, associació Globelink: “Estamos trabajando el tema peers to peers methodology que es que aprenden mucho de los jovenes que tienen la misma edad y estamos trabajando temas como la alimentación sostenible, educación en el ámbito de la salud”.

 

Judit Casas, tècnica Joventut Consell Comarcal: “Bàsicament posem d’acord a dues entitats, en aquest cas el Consell Comarcal i Globelink, i donar l’oportunitat a joves per viure una experiència tant lúdica com sobretot formativa, que té un reconeixement europeu, i per tant, els ajuda amb el currículum o a buscar feina”.

 

Jordi Altimira, coordinador intercanvi: “Durant tota aquesta setmana expliquem diferents projectes en els que treballa el consell i anirem fent posades en escena”.

Aquest projecte, de nou mesos de durada, inclou, a més d’aquest intercanvi a la Garrotxa, un altre intercanvi l’any vinent a Brussel·les. Per altra banda, es treballen durant l’any dinàmiques centrades en conèixer més a fons cinc aspectes concrets que afecten als joves que són: la participació activa al món local, millorar les polítiques de joventut, la gestió del temps lliure, la diversitat cultural i la diversitat lingüística.

Mar Roca, consellera d’Educació i Joventut del Consell Comarcal: “L’Erasmus+ és un programa que gestionem des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, que bàsicament està centrat en joves, amb temes d’educació, formació i esports. És un programa europeu, per tant treballem a nivell internacional”.

Els 10 joves belgues que visiten aquests dies la Garrotxa pertanyen a l’associació Globelink, que treballa projectes amb joves centrats en l’àmbit del desenvolupament sostenible. Aquests dies visitaran diversos municipis de la Garrotxa com Les Preses, la Vall d’en Bas o Sant Feliu de Pallerols, i moltes de les activitats formatives es duran a terme a l’Espai Ideal – Oficina de Joventut de la Garrotxa d’Olot. Aquest diumenge els deu joves belgues tornaran a Brussel·les.

x