L’Ajuntament d’Olot engega una campanya per frenar l’abandonament de trastos al carrer sense avís previ

L’Ajuntament d’Olot ha iniciat una campanya per frenar l’abandonament de mobles i trastos vells a la via pública. El servei de recollida del SIGMA només es fa càrrec de les andròmines que s’ha notificat amb antelació que es deixarien trucant a l’Ajuntament.

Així no! és el títol de la campanya iniciada per l’Ajuntament d’Olot per evitar l’abandonament de trastos a la via pública. A través del consorci SIGMA, hi ha un servei de recollida de trastos però que sempre s’ha de notificar trucant a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del consistori per acordar una data de recol·lecta. El servei de recollida de voluminosos passa casa per casa i va arreplegant les andròmines seguint un ordre establert. Des de l’Ajuntament es vol eradicar l’abandonament de trastos al carrer sense avís previ.

Jordi Alcalde, regidor de Medi Ambient Aj. Olot: “Si truqueu aquí a l’Ajuntament es concreta un dia i un hora perquè ho vinguin a recollir. Llavors ens trobem que hi ha moltes persones que senzillament ho deixen al carrer sense avisar. Això ens implica que a la ciutat hi ha voluminosos quan no hi haurien de ser. A més, ens implica que dels tres dies estan programats per recollir hem de fer una doble programació”.

Els adhesius de la campanya tenen la intenció d’informar a les persones que no ho estan fent bé, el correcte funcionament del servei de recollida.

 Jordi Alcalde, regidor de Medi Ambient Aj. Olot: “Si no hi ha cap adhesiu és que s’ha fet correctament, i si veiem un voluminós on hi ha aquest adhesiu, vol dir que la persona l’ha deixat allà sense avisar prèviament. Posarem l’adhesiu i el deixarem uns dies i després es recollirà. Hem de ser conscients de que això ens genera un treball addicional molt important”.

Al llarg de l’any 2017 es van recollir més de 330 tones de trastos vells a la ciutat d’Olot i es calcula que un 53% han estat recol·lectes no programades.