Montagut i Oix ja coneix les quatre propostes guanyadores del primer procés participatiu ciutadà

Montagut i Oix ja coneix les quatre propostes guanyadores del procés participatiu que l’ajuntament va posar en marxa. L’objectiu és recollir les propostes dels veïns per a millorar el municipi. Tot i la baixa participació en la votació, des de l’ens municipal valoren positivament el procés i esperen repetir-lo en altres anys però afegint algunes modificacions.

L’Ajuntament de Montagut i Oix va crear una partida pressupostària dins de l’exercici del 2018 destinada totalment a la participació ciutadana. Per aquest motiu va posar en marxa un procés participatiu amb l’objectiu de recollir propostes dels veïns.

D’entre les propostes guanyadores hi ha la col·locació de jardineres i equips de salut i la retirada de qualsevol símbol franquista del municipi.

Arnau Vilar Regidor de l’Àrea de joventut de Montagut: “A Montagut al Carrer de la font que te una vorera ampla hi col·locarem unes jardineres per evitar que els cotxes s’hi aparquin i per que es pugui accedir al dispensari i la farmàcia amb comoditat. A la Cometa la proposta guanyadora ha estat la del tractament del so ja que son parets de vidre i quan s’hi fa qualsevol activitat el so rebota. A Oix s’instal·laran uns equips de Salut i en general la proposta guanyadora ha estat la de la retirada de qualsevol símbol franquista.”.

 

Des de l’ajuntament valoren molt positivament la participació en el procés amb unes 17 propostes presentades, però també destaquen que hi ha hagut poca votació i és un dels aspectes que volen millorar en el futur. Per això des de l’ajuntament valoren la possibilitat de posar més facilitats alhora de votar podent-ho fer per Internet o per d’altres plataformes.

 Arnau Vilar regidor de l’àrea de joventut de Montagut: “Ens ha servit de prova Pilot. Tenim ganes de fer-ho altres anys. És una cosa que volíem fer abans però no ens atrevíem i ara que hem fet la prova hem de millorar els errors que hem comés.”

El pressupost participatiu ascendeix als 6.000 euros i cada una de les propostes no pot superar els 1.500. Des de l’ajuntament volen equilibrar-lo repartint les actuacions entre tots els nuclis urbans que formen el municipi.