Trenta joves arquitectes d’arreu del món coneixen la Lira de Ripoll a través del Workshop Internacional d’RCR

La Lira de Ripoll és una obra cabdal del despatx d’arquitectes RCR d’Olot. Una trentena d’arquitectes joves d’arreu del món n’han estudiat la seva composició.

El despatx d’arquitectes RCR d’Olot organitza aquests dies el workshop d’estiu. Una de les activitats programades ha estat una visita a la Lira, una de les seves obres més premiades. Uns trenta joves arquitectes i estudiants d’arquitectura d’arreu del món han conegut l’espai ripollès amb l’objectiu de concretar un proposta de projecte escenogràfic dins la plaça.

Juan Rodríguez, arquitecte: “La propuesta es una obra de Strauss Salomé y la idea es crear con todo el espacio, plaza o lo que queramos, pues crear una propuesta para poder desarrollar o no, o que sea conceptual.”

Els joves consideren que ha estat una gran experiència saber de primera mà tot el que representa La Lira.

Beatriz Ribas, arquitecte: “RCR es un estudio que su filosofía de trabajo es espectacular, coincide con mi manera de verlo y porque no suelo encontrar workshops de este tipo así que lo he visto como una gran oportunidad. El contraste de los materiales, la relación con el espacio natural del río, el reflejo del edificio en el río, me ha parecido espectacular, una experiencia.”

El Workshop de RCR finalitzarà el 17 d’agost. La voluntat és que els participants gaudeixin de diverses disciplines creatives per generar sinergies que enriqueixin a tothom. En definitiva, entendre l’arquitectura i el paisatge des d’un esperit humanista.

x