La Garrotxa tanca el juliol amb un 61% d’ocupació, 8 punts menys que l’any passat, i prop de 500 visitants més a les oficines de turisme

A l’inici de l’agost, toca fer balanç del juliol a nivell turístic, un sector rellevant dins l’economia garrotxina. Enguany, les places d’allotjament s’han omplert en un 61%, molt per sobre de la mitjana al Pirineu gironí, que s’ha situat el 44%, almenys durant la primera quinzena de mes, però 8 punts per sota de l’ocupació que la Garrotxa va tenir l’any passat per les mateixes dates. Tot i així, hi ha variacions i, per exemple, càmpings i cases de colònies han gaudit de més pernoctacions que l’any passat.

El juliol turístic a la Garrotxa s’ha tancat amb un 61% d’ocupació, segons les dades registrades per Turisme Garrotxa. Dins de la tipologia d’establiments, però, hi ha hagut variacions. Al costat del 57% d’ocupació registrada en cases de turisme rural, el 54 en hotels i pensions i el 40% en apartaments i habitatges d’ús turístic, els càmpings s’han situat al 67% i les cases de colònies i albergs, al 90, superant en sis i set punts els registres obtinguts l’any passat.

Per contra, a les oficines de turisme ha augmentat el nombre de visites. A falta de conèixer la proporció, els touroperadors han destacat una major presència de turistes estrangers entre els visitants i turistes. Per a l’agost s’espera una ocupació del 69%, 12 punts per sota les previsions de l’any passat per aquestes mateixes dates.

El perfil de visitants ha estat majoritàriament català, famílies amb nens que s’hi han estat de 4 a 5 nits a la Garrotxa. Entre els estrangers, s’hi han comptat sobretot turistes holandesos, britànics, alemanys, francesos, americans i russos.