Recullen més de 200 bosses en tres jornades de donació de sang a la Garrotxa

Aquest cap de setmana a la Garrotxa s’han fet 3 jornades de donació de sang. Ahir es va poder donar sang a Besalú on es van omplir 47 bosses i es van fer 7 oferiments. A Olot les donacions es van fer divendres i dissabte. En total es van omplir 158 bosses, una xifra que no arriba a les 180 donacions que s’esperava l’Associació de Donants de Sant de la Garrotxa.  A la capital garrotxina hi va haver cinc persones que van donar per primera vegada i es van fer 12 oferiments. També es van fer 14 donacions de plasma.

L’hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha acollit aquest cap de setmana la donació de sang. La donació, ha tingut una durada de tres dies, va començar el divendres a la tarda, va seguir dissabte durant tot el dia i acaba dilluns 7 d’agost al Casal del Pla de Dalt d’Olot.

Durant els tres dies tots els voluntaris que volguessin es podien acostar fins a l’hospital, o dilluns al Casal, per fer la donació de sang, però també es podia donar plasma, tot i que aquests havien de demanar hora prèviament, ja que l’extracció té una durada de 45 minuts.

Tots aquells d’entre 18 i 65 anys, i de més de 50 kg, poden donar sang, i és que una bossa pot salvar fins a tres vides.

Quima Casas, Delegada de l’associació de donants de sang de Girona: “No sabem lo important que arriba a ser donar sang. Potser per a operacions no se’n necessita tanta com abans, però se’n necessita moltíssima, per cremats, per als malalts de càncer, per transfusions per a infinitat de malalties”

Els voluntaris que han fet possible la jornada de donació de sang reivindiquen la falta de gent jove i sobretot de la importància de donar sang.

Quima Casas, Delegada de l’associació de donants de sang de Girona: “Olot és una ciutat molt voluntària i molt col·laboradora. La gent està molt mentalitzada però ens cal més mentalització”

Aquesta tarda hi haurà una nova jornada de donació de sang a El Casés d’Olot. Es podrà donar de sis de la tarda a nou del vespre.