L’Esbart Marboleny torna de la seva segona estada a Taiwan amb bones sensacions

L’Esbart Marboleny ja ha tornat després de més de dues setmanes d’estada al festival International Children Folk and Folkgame Festival de Taiwan, considerats un dels dotze esdeveniments més destacats del país. L’Esbart va participar al festival el 2005 en primera ocasió, i més d’una dècada després hi ha tornat amb l’objectiu de promoure la cultura i les danses de Catalunya.

L’Esbart Marboleny torna molt satisfet del seu pas pel festival  International Children Folk and Folkgame Festival de Taiwan. El grup de joves ha viatjat fins el continent asiàtic per participar a l’esdeveniment convidats pel Departament de Cultura, de la regió de Yilan, al nord-est del país.

L’activitat es tracta d’una excel·lent ocasió per a difondre la cultura de Catalunya al món i una bona oportunitat per crear ponts d’unió entre diferents cultures i llaços d’amistat entre els joves que hi participen. En aquesta ocasió, el conjunt català ha compartit escenari amb dotze països, com ara Estats Units, Eslovàquia i Filipines. L’objectiu del grup català era mostre la cultura i les danses del país.

Els balladors, músics i equip artístic també han aprofitat l’oportunitat d’aconseguir contactes internacionals per a possibles intercanvis. Algunes de les danses tradicionals catalanes que el grup ha interpretat han sigut el ball dels Nans Nous de Berga, la dansa de Castellterçol i el ball de Gitanes, entre altres. Les Corrandes de l’Alta Garrotxa va ser el ball més representatiu.

La primera visita de Marboleny al país va ser el 2005, i hi ha tornat més d’una dècada després. Aquest festival de Taiwan està considerat un dels dotze esdeveniments més destacats del país. De fet, és un dels festivals taiwanesos que gaudeix de més prestigi a nivell internacional. En total, hi han participat 345 grups de més de 90 nacionalitats diferents.

 

 

Deixa un comentari