El cicle de conferències del workshop d’RCR acull el professor de cinema contemporani de la UPF Ivan Pintor

El pati de l’hospici d’Olot ha acollit aquest dimarts al vespre la xerrada del guionista i professor de cinema contemporani i història del cine a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona Ivan Pintor. La Xerrada titulada “La Litúrgia del vuit. Una estètica cinematogràfica de la negativitat”, s’emmarca dins del Workshop Internacional RCR 2018 que es fa l’espai Barberí d’Olot fins al 17 d’agost. Ivan Pintor va parlar sobre l’existència del buit des de la mirada del món artístic posant d’exemples la televisió, el cinema o fins i tot la religió.

El cicle de conferències del Workshop, que aquest any de nou ofereix  un programa cultural obert a tot el públic en general, es dedica a fer una reflexió des de diferents mirades sobre el buit i ha comptarà a part de Pintor amb artistes com Pep Ramis i Maria Muñoz amb la presentació a càrrec de  la directora del festival de dansa sismògraf d’olot Tena Busquets o Shigeru Ban, premi pritzker 2014 i consultor de l’alt comissionat de les nacions unides per als refugiats des del 1995