La cinquena Sobrecàrrega de l’Assamblea d’Artistes de la Garrotxa és obra de Marc Antoni Malagarriga-Picas

Potser entre la gent han vist una imatge diferent respecte la que hi havia fins ara. Es tracta de la cinquena descàrrega proposada per Artistes de la Garrotxa, una nova reinterpretació de ‘La càrrega’ de Ramon Casas. S’hi estarà els propers dies a la façana de l’Ajuntament d’Olot.

La nova sobrecàrrega d’Artistes de la Garrotxa s’ha fixat en el rostre del guàrdia civil de la pintura de Ramon Casas, i l’ha composat a partir d’un llarg fil, compost a la seva vegada per 213.000 lletres, 1.100 noms d’entitats, empresonats o mitjans de comunicació que es consideren víctimes d’algun tipus de repressió per part de l’Estat espanyol. Per a la cinquena sobrecàrrega de la sèrie, s’ha comptat amb l’artista del Bages Marc Antoni Malagarriga-Picas.

Marc Antoni Malagarriga-Picas, artista: “Una interpretació diguem que te un 50% de creació digital doncs pel fet que hi ha una aplicació al darrere que és la que ha generat l’obra que també és obra meva, i una part purament gràfica. Això es compon d’aquests 1.100 noms que hi ha ha de repressaliats pel tema de les votacions de l’1 d’octubre i pel tema del 155. Sóc del col.lectiu d’artistes per la República que fan les seves aportacios en relació al tema polític i si alguna cosa bona te tot plegat, és que ens ha ajudat a sociabilitzar-nos.”

La cinquena sobrecàrrega d’Artistes de la Garrotxa s’hi estarà a la façana de l’Ajuntament d’Olot unes setmanes fins a la propera proposta, la propera obra artística reivindicativa.

x