Els olotins concentrats cada dilluns davant l’Ajuntament consideren que els líders sobiranistes presos no tindran un judici just

Ahir centenars de persones, acompanyades per les entitats sobiranistes i els partits independentistes amb representació a l’Ajuntament, van tornar a concentrar-se ahir davant el consistori olotí per demanar l’alliberament dels presos i la tornada a casa dels líders polítics que són a l’estranger. Els manifestants subscriuen les paraules de Junqueras i Romeva, que consideren que tindran un judici injust.


37 setmanes davant l’Ajuntament. És el que porta la majoria de manifestants que dilluns rere dilluns es concentren a Olot per demanar cívicament l’alliberament i tornada dels líders independentistes presos i a l’estranger. Consideren que els presos no han comès cap delicte que mereixi judici ni, per descomptat, una presó preventiva tan llarga. En aquest sentit s’alineen amb l’article escrit pels exconsellers Oriol Junqueras i Raül Romeva, que consideren que tindran un judici injust i polític, una vergonya democràtica.

Pep Berga, alcalde en funcions Aj. Olot: “el jutge Llarena s’ha passat preceptes judicials de primer nivell i se’ls ha saltat un a un i començant per qui hauria de ser jutge instructor que no hauria de ser a Madrid si no a Catalunya.”

 

Clara Casanovas, regidora ERC Aj. Olot: “no calia que ho digués Europa però ens cal per que puguin sortir.”

 

Raül Massanella, regidor CUP Aj. Olot: “Es un procés que es basa en la repressió encara franquista en un estat encara decimonònic i estructures de justícia que no ofereixen cap tipus de garantia per unes persones que són tancades per uns delictes que no han comés”

 

Nuri Batallé,  presidenta Òmnuim Garrotxa: “tot i haver hagut un canvi polític, al que li hem de donar un petit vot de confiança tot i que no hi confiem. Pensem que les coses no s’estan fent com s’haurien de fer i de justícia no n’hi ha. Aquesta gent està pressa per una cosa que no ha fet.”

 

Duaita Prats, ANC Olot: “Una justícia espanyola tant injusta, tant lenta i que els està mantenint fora de les seves cases per uns delictes que son inventats passi el que passi mai podrà ser just ja.”

 

Un altre líder sobiranista empresonat preventivament, Jordi Sánchez, expresident de l’ANC i president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, escrivia a les darreres hores que cap partit tradicional té les condicions per culminar el procés, una opinió que a Olot no és compartida per Esquerra i la CUP.

Els concentrats van concloure l’acte reivindicatiu d’ahir amb el cant dels segadors i proclames per l’alliberament dels presos.

Deixa un comentari