Els serveis de cirurgia ortopèdica i traumatologia d’Olot-Campdevànol, Figueres i Salt organitzaran el congrés de l’especialitat del 2020

El servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia dels hospitals d’Olot i Campdevànol, conjuntament amb els serveis dels hospitals de Figueres i Santa caterina de Salt organitzaran per primera vegada el congrés català de l’especialitat, el maig del 2020. L’esdeveniment, referent en l’actualització de coneixements, atraurà fins a Girona 300 especialistes.


En 31 anys que fa que se celebra el Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, els serveis d’Olot i Campdevànol, Figueres i Salt mai no havien estat els amfitrions. En el passat congrés, celebrat a Reus, van presentar candidatura conjunta i organitzaran el congrés el 2020. El Palau de Congressos de Girona serà el centre neuràlgic per a la celebració de l’esdeveniment. Els quatre centres gironins apleguen 31 especialistes. L’esdeveniment és referent en l’actualització de coneixements de l’especialitat. Al mateix temps que s’escull l’organització, s’escull també les temàtiques a l’entorn de les quals giraran les dues taules rodones del congrés. A l’edició organitzada pels hospitals gironins es parlarà del peu pla de l’adult i l’artrosi degenerativa del genoll en la dona. Paral·lelament s’hi organitzaran també comunicacions lliures on els especialistes poden exposar qualsevol qüestió relacionada amb l’especialitat.

L’any passat, els serveis dels quatre hospitals gironins que organitzaran el 32è congrés de l’especialitat van sumar més de 4.500 intervencions quirúrgiques i més de 49.000 visites a consultes externes. Solament el servei únic d’Olot i Campdevànol, amb una desena de traumatòlegs, van realitzar 850 intervencions quirúrgiques, 3.400 primeres visites i 9.100 de successives a consultes externes. El servei també realitza el mètode fast-trackm amb pròtesis de genoll i maluc. Anualment en realitzen 140 d’ambdues tipologies.