Comencen les obres de millora de la carretera C-66 entre Besalú i Serinyà

Les obres de millora a la carretera C-66 entre Besalú i Serinyà ja estan en marxa. L’acció té com a objectiu millorar l’accés i la seguretat en un tram de 5,4km que uneix aquests dos municipis. Les actuacions de millora s’allargaran quinze mesos i estan pressupostades en 6 milions d’euros, que aniran a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Generalitat de Catalunya.

Des d’aquest estiu i fins la tardor de l’any vinent s’executaran les obres de millora a la C-66 que uneix Besalú i Serinyà. Segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’objectiu és construir quatre rotondes per regular l’accés en quatre punts del tram de 5,4km que conformen les obres, a més de col·locar barreres de seguretat, la renovació de la senyalització i pavimentació, millores en el drenatge i reperfilat de talussos i en l’enllumenat, per tal de millorar la seguretat dels conductors.

La rotonda més gran serà la que es situarà a la recta de Fares, de 66 metres de diàmetre i que servirà per regular l’accés a Besalú i per entrar i sortir de la planta d’extracció d’àrids. Una segona rotonda, de 60 metres de diàmetre, es situarà davant el bar Les Coves; la tercera, de 40 metres, es col·locarà a l’entrada i sortida de Serinyà, i al mateix municipi se n’instal·larà una altra d’urbana.

L’actuació de millora també inclou la construcció d’un carril d’alentiment i un altre d’acceleració a la sortida del veïnat de Fares, a Sant Ferriol, per tal de facilitar la incorporació i sortida dels conductors a la via, que passarà a tenir, al finalitzar les obres, quatre carrils en aquest tram. Cada dia circulen per aquest tram de via que uneix La Garrotxa i el Pla de l’Estany més de 13.000 vehicles.

 

 

x