Besalú anomenarà al seu poliesportiu ‘Pavelló de l’u d’octubre de 2017’ en homenatge a la jornada de votació

A proposta de més d’una vintena d’entitats de Besalú, l’Ajuntament de la localitat garrotxina ha decidit anomenar el pavelló poliesportiu de la vila comtal ‘Pavelló u d’octubre de 2017’. Consistori i entitats ho valoren com un homenatge a l’equipament que durant aquella jornada va acollir la votació dels besaluencs sobre el futur polític de Catalunya.

El passat u d’octubre més d’una vintena d’entitats, aplegades per l’ANC Besalú, van treballar perquè la vila comtal acollís les votacions del referèndum sobre la independència de Catalunya. El lloc escollit va ser el pavelló poliesportiu de Besalú. Malgrat que membres de les entitats asseguren que hi van identificar persones infiltrades, la jornada va transcórrer amb tranquil·litat, a diferència d’altres equipaments, on les votacions van ser reprimides pels cossos de seguretat. En homenatge a aquella jornada, les entitats han proposat que l’espai sigui anomenat ‘Pavelló u d’octubre de 2017’, demanda que l’Ajuntament ha aprovat per ple.

Jordi Viñolas, alcalde accidental de Besalú: ” Les entitats de Besalú van fer possible que els besaulencs poguèssim votar al Referèndum, gràcies al seu compromís  per la llibertat, la democràcia i els seus drets.”

La placa amb el nom d’u d’octubre de 2017 s’inaugurarà durant la festa groga prevista el proper 29 de setembre, cap de setmana previ al primer aniversari de la jornada de votació.