Localitzats sans i estalvis els quatre adolescents perduts a Riudaura

A 2/4 d’11 del vespre d’aquest dijous els Bombers de la Generalitat han informat de la localització dels quatre adolescents que portaven hores perduts a Riudaura. Els menors han estat trobats al Puig de l’Ofrena, nerviosos però sans i estalvis, segons han informat els bombers. L’avís s’havia donat poc abans de les cinc de la tarda. Es tractava de tres nois i una noia d’entre 14 i 15 anys, membres d’un grup d’escoltes que feia muntanyisme i que estava format per dos monitors i vuit menors. Dimecres, en el context d’una prova, havien decidit separar-se, amb l’equipament adient per passar la nit a la muntanya. El següent dia, després que els nois no van arribar al punt de trobada pactat, el Coll de Canes, el grup va decidir donar l’avís d’emergència.

El dispositiu de recerca dels quatre menors l’han format 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals hi havia un helicòpter, diverses dotacions terrestres i membres dels Grup d’Actuacions Especials (GRAE), juntament amb tres patrulles dels Mossos d’Esquadra i membres de Protecció Civil i Agents Rurals. Els veïns de Riudaura també han col·laborat en les tasques de recerca com a voluntaris. Fins al centre de coordinació del dispositiu, instal·lat a tocar de l’escola del municipi, s’hi han desplaçat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el delegat del Govern a Girona, Pere Vila. Buch ha explicat que la desorientació dels nois s’havia produït “en el marc d’una pràctica habitual en aquest tipus de sortides” i s’ha felicitat pel desenllaç, tot agraint la feina dels grups d’emergència i demanant que sempre que es faci muntanyisme, els participants portin dispositius mòbils i aplicacions per ser fàcilment localitzats.

x