Martí Vayreda guanya la medalla de bronze al campionat mundial de bicitrial

L’olotí Martí Vayreda ha obtingut la medalla de bronze al campionat mundial de bicitrial celebrat a Itàlia. Allà va competir amb 38 participants que van disputar les semifinals en categoria cadet. Després d’assolir el seu màxim èxit esportiu Vayreda farà el salt a la categoria junior.

Té 15 anys, és olotí i forma part del Club Ciclista Olot Infantil. Martí Vayreda des de ben petit practica bicitrial i aquest cap de setmana ha assolit l’èxit més destacat del seu palmarès: la medalla de bronze al campionat mundial. Va ser a Lazzate (Itàlia), a la regió de Llombardia, en el marc dels UCI Trials World Youth Games.

A les semifinals del mundial en categoria cadet hi participaven 38 esportistes i l’olotí va classificar-se per la final en quarta posició. El dia de la final eren 12 els que van competir pel podi, i Vayreda va completar una actuació brillant que el va portar al tercer lloc del podi.

Martí Vayreda, trialer: “Jo vaig anar allà amb la intenció de fer-ho el millor que pogués, ja el resultat ja era el de menys, jo estava content amb el trial que havia fet. Va ser una sorpresa, vaig acabar i vaig veure que havia acabat en tercera posició al campionat del món. A Espanya aquest any he fet quart, ha estat el meu primer podi internacional”

Vayreda va sumar 37 punts de penalització i va quedar per darrere de l’anglès Adam Morewood amb 22 i del català Toni Guillen amb 19. Als Trials World Youth Games hi participaven 190 esportistes de 16 països.

Martí Vayreda, trialer: “Ara ja he acabat la categoria cadet, entraré a la categoria junior. És una nova època per mi, espero l’any que ve que em seleccionin per anar al mundial un altre cop”.

L’olotí iniciarà la propera temporada al mes de març, fent el salt a la categoria junior, però en les pròximes setmanes ja començarà a preparar-se físicament i tècnicament per tot el que li espera el 2019.