Activistes de Palestina i el Sàhara Occidental expliquen la seva realitat en una conferència a Olot

El nou Ateneu de la Garrotxa, situat al carrer Bonaire d’Olot, va acollir ahir una conferència sobre la realitat que es viu a Palestina i el Sàhara Occidental. La conferència està emmarcada en la campanya ‘Young Defenders’ del Servei Civil Internacional de Catalunya, que té com a objectiu promoure la pau a través del voluntariat internacional i trobar vincles entre els pobles del Mediterrani.

Sota la campanya Young Defenders, Olot va acollir ahir al vespre una de les quatre conferències previstes a Catalunya sobre el paper dels joves activistes defensors dels drets humans a Palestina i el Sàhara Occidental. L’han pronunciat tres joves activistes procedents d’aquests territoris, que durant dos mesos recorren Catalunya, amb l’objectiu d’explicar el seu rol per fer visible la defensa del drets humans i el seu potencial de transformació social.

Baraa Mahameed, Activista Palestí: “La situació econòmica i social del país és horrible. La zona del WestBank i Palestina pateixen molta discriminació, i les polítiques d’ocupació ha fet que la gent deixi de tenir la força”.

 

Chaia Luali, Activista Palestina: “Portem més de 50 anys esperant un Referèndum que solucioni el conflicte i la ocupació del nostre territori.  La societat del meu país viu amb molt temor”

Els casos de Palestina i del Sàhara Occidental són el punt de partida de les conferències que a part d’Olot, s’han pogut seguir també a Barcelona i Valls. La propera se celebrarà dissabte 11 d’agost a les 12 del migdia a Tarragona.