El Workshop International RCR acull la conferència de l’arquitecte japonès Shigeru Ban

El Workshop International RCR va donar la paraula divendres a Olot a l’arquitecte japonès Shigeru Ban, amb la conferència ‘Material, Structure and Space’. Nascut a Tòquio, el nipó, va rebre el premi Pritzker l’any 2014.


L’Hospici va acollir divendres la conferència oberta ‘Material, Structure and Space’ de l’arquitecte japonès Shigeru Ban. Va ser en el marc del Workshop International dels arquitectes olotins RCR, amb un nombre considerable d’assistents. Shigeru Ban va ser guardonat amb el Premi Pritzker l’any 2014 pel seu ús innovador dels materials i els seus esforços humanitaris.

Shigeru Ban, arquitecte: “Sempre m’agrada treballar        amb estudiants i gent local. El meu missatge és que hi ha moltes oportunitats pels joves arquitectes per treballar globalment i ajudar-se mútuament. Això és el més interessant, treballar per tot el món amb gent local.”.

L’estudi del japonès s’anomena Shigeru Ban Architects i a banda del Pritzker també ha guanyat reconeixements com l’Ordre de les Arts i les Lletres, el Premi de l’Acadèmia d’Arquitectura de França o el Premi Asahi. A més, l’arquitecte també  és conegut per dissenyar la Casa de Paper i el Temple de Takatori, dues estructures alçades amb tubs de paper. La pròxima conferència del workshop RCR serà aquest dimecres a les 19.30 a càrrec de Xavier Ros.

x