La celebració del Centenari de l’Escola Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles comença amb una exposició

Quaderns escolars, cartilles, records plasmats en àlbums de fotografies i imatges de les diverses promocions escolars des de 1918 i fins avui, és el que es pot veure  a l’exposició dedicada al centenari de l’escola Sant Cristòfor de Les Planes d’Hostoles.

Eduard Llorà, alcalde del municipi: Fer 100  mostra la tradició del municpi de voler ensenyar voler aprendre. Són 100 anys d’alumnes i també de professors que hem estudiat i crescut al voltant de l’escola.

L’exposició, que es troba situada a Les Voltes, a la plaça Nova del Poble, també inclou imatges de les antigues escoles de les Encies i de Cogolls, dos nuclis del mateix municipi, i que per tant també formen part de la celebració d’aquest centenari. L’exposició es podrà visitar fins l’estiu de l’any que ve.

Eduard Llorà, alcalde del municipi: A l’exposició hi podem veure tota la història de l’escola i per tant, la del municipi, perquè els 100 anys de l’escola també és la història del nostre municipi.

L’escola Sant Cristòfor de les Planes d’Hostoles, situat en un edifici modernista obra Josep Roca i Pinet, autor també de l’eixample Malagrida d’Olot, ha estat reformada als últims mesos, concretament al pati i diverses millores, entre les quals la de la  façana de l’equipament, amb l’objectiu de perdurar molts anys més al municipi. Actualment l’escola compta amb 175 alumnes.

x